Amputera tungan, kanske?

Det är aldrig roligt att vara sjuk. Det kan nog de flesta vara överens om. Ju sämre man mår, desto tråkigare och jobbigare är det uppenbarligen.
 
Jag skulle knappast säga mig tillhöra kategorin "ju sämre" just nu, även om jag är sjuk för tillfället. Det värsta problemet för mig just nu är min tunga - det har varit mitt stora problem sedan iallafall söndag (det är nu tidig onsdag kväll). En gör ont på höger sida, vid tungroten, och sprider sig ibland upp längs med käkbenet. Ibland är det ganska lugnt, ibland värker och smärtar det, och ibland hugger det till som helvete. Vaknade några gånger inatt på grund av detta.
 
Smärtan gör det, större delen av tiden, jobbigt (och ibland till och med svårt) att svälja, röra tungan, tugga och äta mat, dricka och ibland att prata. Och värktabletter tycks inte ha någon märkbar effekt...
 
Det som nästan är mest störande med detta är inte smärtan i sig, utan att den inte är konstant. Nu går det väldigt upp och ner, och kan hoppa från det mildaste till det skarpaste helt plötsligt. Om det hade varit en konstant värk, hade jag kunnat vänja mig vid det på ett helt annat sätt. Därmed att det blivit lättare att stå ut med.
 
Har planerat att ringa vårdcentralen nästa vecka om det inte går över till dess - vilket det troligen gör - men Jacob tycker att jag borde ringa redan imorgon. Om inte annat än för att få tips om vad jag kan göra för att lindra det. Får väl se hur jag gör imorgon...
 
Just nu fördriver jag tiden med en av mina favoritserier, "The Walking Dead", medan jag väntar på att Jacob ska komma hem. Sedan får man väl se vad kvällen spenderas med. Kanske blir att käka våfflor bland annat :)
 
Nu blev det dock tomt i mitt huvud, inte för att det är något ovanligt den senaste tiden. Jag har en tendens att "försvinna" i huvudet, vilket leder till att jag helt plötsligt sitter och stirrar rakt fram utan att egentligen se något. Menmen, det är oviktigt egentligen :P
 
Ska väl ta och avsluta detta nu, eftersom jag ändå inte har något mer vettigt att skriva. Så syns vid nästa inlägg istället. Ha en bra kväll, vecka, påsk etc. till dess!
 
**Allan Émile**

RSS 2.0