Gjort & göras

Dags att uppdatera här igen, tror jag bestämt. Vad har hänt sen senast? Kanske ska göra en punktlista igen? Ja, jag tar och gör det - blir något kortare än sist den här gången dock :P

* Studievägledaren
* Göteborg
* Ommöblering
* Konvent
* Sommarplaner
* Juni
* Närmaste planer

Inte enbart om saker som har hänt, men även saker som kommer ske.


Studievägledaren
Var till universitetet och pratade med studievägledaren för ett par veckor sedan, om höstterminen och socionomprogrammet. Har efter det ansökt till socionomprogrammet, termin 6, till höstterminen. Kommer under hösten ha fortsatt kontakt med studievägledaren för att se om jag fortsätter med termin 7 till våren och termin 5 (praktiken) nästa höst, eller om det blir tvärtom.


Göteborg
På kvällen samma dag som jag varit hos studievägledaren - tisdagen den 3 april - åkte jag ner till Göteborg och Jacob. Vet inte om jag orkar och/eller känner för att skriva så mycket om veckan jag var där... Känner mig lat :P

Vi kollade på en hel del film under veckan, var till några affärer, hälsade på hans mor och åt middag på skärtorsdagen, var förbi hans far och farbror en vända på lördagen m.m. Var mycket lugnt och skönt, med inslag av aktiviteter.

På lördagen gick vi på nattbio - Underworld 4 - klädda som vampyrer, med både tänder och blod fixat :)


På måndagen var det tänkt att jag skulle åka tillbaka till Örebro, men det gick inga sista-minuten-biljetter så bestämde mig för att åka tisdag förmiddag istället. Fanns dock inga sista-minuten då heller, så att jag skulle hinna till lektionen på eftermiddagen - så jag blev kvar till onsdag kväll ^_^

Tisdag eftermiddag/kväll följde jag med Jacob till HikariKai och träffade trevligt folk, bland annat Suzanna från NärCon :D

Och det är allt jag orkar skriva om denna vecka - denna väldigt roliga vecka! ^_^


Ommöblering
Har nu under helgen möblerat om i mitt rum. Det blev riktigt bra, men är inte helt klart än. Behöver skaffa en ordentlig vägghylla först, och kolla förrådet om jag har någon bra matta att ta in :)


Konvent
Har även i helgen - idag - ansökt som funktionär till FoxCon och NärCon. Så det visar sig om det blir att arbeta på något av dessa i sommar ^_^


Sommarplaner
Lite kort om mina sommarplaner; blir med största sannolikhet i Örebro större delen av sommaren. Får se om jag får något av jobben jag sökt, eller om jag kommer in på någon av distanskurserna jag sökt till. I värsta fall blir det kontakt med socialen under sommaren för att få pengar :P Men förhoppningsvis slipper jag detta.


Juni
Juni är nog den hittills mest uppbokade månaden. I början av juni kommer TBTO-utställningen att göras iordning och ett par veckor senare kommer den plockas ner.

Andra helgen i månaden (9-10) är det utvärderingsträff i Stockholm för TBTO-ledarna.

Tredje helgen (15-17) är det FoxCon här i Örebro.

Fjärde helgen (24-26) är det midsommar och jag är bjuden till Kalle i Stockholm.


Närmaste planer
Nästa helg är det - över Valborg - konvent i Västerås, DinoCon, som jag ska gå på. Lär väl skriva om det efteråt.



Och det var allt från mig denna gången. Nu ska jag återgå till fanfics, Kungen och jobbansökan.


ByeBye!
**Allan**

Uppdateringsfortsättning

Okej, dags för del 2 av mitt uppdateringsinlägg - blev lite senare än jag först planerat, men skyller på sjukdom (kraftig förkylning) och lathet :P

De punkter jag ska ta upp i detta inlägg är:

* Tur och retur Stockholm; TBTO nr. 2; Göteborg
* Örebro, skola och packning
* DonkeyCon i Uddevalla
* Örebro, TBTO, prov, muntlig redovisning, inlämningsuppgifter
* TBTO nr. 3
* Terapi
* Stockholm och TBTO nr. 4
* Planer framåt

Är lite att ta upp med andra ord, men lär nog inte vara allt för mångordad på det mesta.


Tur och retur Stockholm; TBTO nr. 2; Göteborg
Söndagen den 4:e mars hade jag fullt upp!

Dagen började med att jag vid fyratiden på morgonen tog en buss till Stockholm (dygnade mellan lördag och söndag, så jag inte skulle försova mig). Väl i Stockholm mötte jag upp med en person och utbytte pengar mot två små, söta råttor. Dessa råttor var jag väldigt snäll och hämtade åt Jacob, då det var närmare för mig än honom. Sen tog jag direkt ett tåg tillbaka till Örebro - var tillbaka ca kl. 11.

Yami hämtade upp mig på stationen, körde hem mig så jag kunde lämna råttorna och byta om, sen skjutsade hon mig till TBTO nr. 2.

Detta TBTO-tillfälle var utan ett exakt tema, då det hade blivit lite problem med mina och Rositas originalplaner. Vi körde lite övningar, sen pysslade vi och målade på tygpåsar. Det blev ett väldigt avslappnat, lättsamt tillfälle och alla verkade ha roligt, trots lite sista-minuten-planering ^_^

Efter TBTO-träffen är avslutad och jag och Rosita har plockat undan allt, drar jag vidare direkt till stationen. Där mötte Yami mig med råttorna och min packning - jag skulle nämligen med ett tåg till Göteborg direkt på kvällen.

Kommer ner till Göteborg vid tio-elva-tiden och möter upp med Jacob. Vi åker sedan till hans lägenhet och tar det lugnt. Veckan i sig är rätt lugn - med relativt tidiga kvällar och morgnar - och består av att vi umgås i lägenheten, jag följer med på en del av hans lektioner och vi rör oss runt ute i Göteborg lite. Får även träffa Jacobs kompis Darky och vid ett snabbt tillfälle även mor hans.


Örebro, skola och packning
Torsdagen blir det att åka tillbaka till Örebro - inte helt utan problem dock, pga SJ, men detta löser sig. Väl i Örebro åker jag först hem till lägenheten en stund och plockar lite samt tar det lugnt. Sedan drar jag iväg till Komvux och min svenskalektion. Efter det blir det hem och packa och fixa, sedan i säng i någorlunda tid.


DonkeyCon i Uddevalla
Torsdagens packning beror på att på fredagen (den 9:e) ska jag neråt i landet igen, direkt efter morgonens mattelektion. Denna gången ska jag till Uddevalla - som är ca en timme ifrån Göteborg - för DonkeyCon. På konventet arbetar jag med Jacob i bion, går runt och träffar folk och ställer upp som zombie i ett kort zombie-lajv. Det var en väldigt rolig helg ^_^ som jag inte orkar gå igenom händelse för händelse :P

Jacob som zombie - jag är en bakom-kamera-zombie där :P

Just ja, visade sig - hos konventets sjukvårdare - att jag höll på att förgifta mig själv. Hade råkat köra in en blyertsspets i fingret under torsdagskvällen, och det satt visst en bit kvar. Sjukvårdaren tog bort biten och gjorde rent såret under lördagen, och förklarade att svullnaden berodde på att fingret höll på att förgiftas. Inte speciellt bra gjort av mig...

Efter konventets slut på söndagen bestämdes det att jag ska med Jacob till Göteborg för att spendera natten, innan jag drar tillbaka till Örebro :)


Örebro, TBTO, prov, muntlig redovisning, inlämningsuppgifter
Måndag eftermiddag tog jag tåget tillbaka till Örebro. På onsdagen mötte jag med Rosita och planerade inför helgens TBTO-träff.

Torsdagen var det full rulle igen. Först hade jag psykologiprov - resultatet: 57/67 MVG - och ett tag efter det var det muntlig redovisning på svenskan - argumentation.

Sedan hade jag resten av veckan fullt upp med att bli klar med en inlämningsuppgift till engelskan, som skulle in på söndagen.


TBTO nr. 3
Söndagen var det dags för tredje träffen med TBTO. Denna gången var temat foto. Jag och Rosita hade planerat en del olika övningar och innan lunch gick vi upp i Kulturhuset och kollade på en underbar fotoutställning de hade just då. Det var en rolig träff och gjorde mig jävligt sugen på att spara ihop till en digital systemkamera. Vill ha!


Terapi
Första halvan av veckan därpå - vecka 12 - var rätt lugn, med skolarbete och annat bara. Från torsdagen blev det lite mer än så. Jag hade då mitt första terapisamtal (blev också så lägligt kraftigt förkyld :P). Tänker inte gå in på det närmare här, utöver att jag inte hade några problem med terapeuten :)


Stockholm och TBTO nr. 4
På fredagen åkte jag och Yami till Sundbyberg för att möta Sanna och handla lite tyger. Sedan åkte vi alla gemensamt till Vallentuna och Kalle. Vi hade planer på att vara där över helgen. Lördagen for vi runt inne i Stockholm och avslutade med ett besök på SF-bokhandeln, innan vi gick för att äta. Vi åt på Böfhouse, vilket var väldigt trevligt. Efter det åkte vi tillbaka till Kalle och kollade på film och tog det lugnt.

Söndagen hade vi planer att åka från Kalle vid halv tolv-tiden, men vi hade alla glömt bort att ställa om till sommartid. Vi kom därifrån en timme senare än planerat :P

Orginalplanen för dagen hade varit att åka till TBTO nr. 4 för mig, men med tanke på att jag mådde skit ansåg jag att det vore en dålig idé. Istället åkte vi och lämnade lite rekvisita till Rosita och de andra. Träffens tema var "Bilden av mig själv", vilket var tråkigt att jag missade. Blir istället att jag tar mig de bilder jag vill ha vid ett senare tillfälle på den egna tiden.

Blev istället en lugn dag hemma för mig ^_^


Planer framåt
Vad har jag planerat framåt då? Tja, har påsklov från Komvux tills den 10:e april nu. Blir med största sannolikhet att jag åker ner till Göteborg - igen :P - på tisdag och blir där resten av veckan. Får då lite större möjlighet att se mer av Göteborg :)

På tisdag har jag även bestämt möte med studievägledaren på universitetet, för att diskutera bland annat höstterminen.

Får väl se om jag orkar uppdatera något om dessa saker efteråt sen :P


ByeBye!
**Allan**

RSS 2.0